Aktuality
Neděle, 02. listopad 2014:
Kávové nápoje pro zahřátí
Irská káva, námořnické caffé latte aj. Kávové nápoje, které skvěle chutnají a navíc zahřejí. Recepty nejsou složité a nápoje si každý může jednoduše připravit doma.
..vícePondělí, 27. říjen 2014:
Docent Kohout vystoupil na "kávové" tiskové konferenci
Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD. vystoupil 23. 10. 2014 na tiskové konferenci Fóra zdravé výživy. Tématem jeho sdělení bylo "Jak káva prospívá našemu zdraví".
..víceNapsali o nás
Čtvrtek, 20. listopad 2014:
zdraviamy.cz: Káva je zdravá, potvrzuje docent Pavel Kohout.
Káva je zdravá, potvrzuje docent Pavel Kohout a jak ji správně připravit, poradí Adam Neubauer, barista.
..víceGaranti
Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD., gastroenterolog a nutricionista
Od roku 2002 je vedoucím metabolické JIP II. interní kliniky a Centra výživy Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze. Zabývá se gastroenterologií, idiopatickými střevními záněty, celiakií, ovlivněním střevní mikroflóry. Je předním tuzemským nutricionistou – zabývá se léčebnou výživou včetně domácí umělé výživy, aplikací perkutánní endoskopické gastrostomie. Kromě svých lékařských činností také učí na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy a zabývá se výzkumem střevní propustnosti, idiopatických střevních zánětů a aplikací umělé výživy. Vzdělání, odborná praxe a publikační činnost:
Členství v odborných společnostech:
|
MUDr. Peter Minárik
Od roku 2003 je gastroenterologem v Onkologickém ústavu sv. Alžběty v Bratislavě. Od téhož roku poskytuje v Bratislavě poradensko-konzultační činnost v ONLIFE Centru zdravia a výživy/poradna pro obezitu, výživu a zdravý životní styl. Při každodenní práci s pacienty klade důraz na edukaci, motivaci, behaviorální intervenci a systematickou kontrolu. Kromě gastroenterologie se posledních osm let věnuje také problematice praktického managementu obezity a vztahu zdravé výživy k prevenci civilizačních chorob, zejména onkologických onemocnění. Konzultační činnost vykonává jak formou individuálního poradenství pro pacienty, tak i organizováním odborných seminářů, školení a kurzů pro kolektivy. Vzdělání a odborná praxe:
|
Expert Board
PhDr. Iva Málková
Autorka programu, který se stal součástí komplexního přístupu k terapii obezity v České republice. V současné době je členka Národní rady pro obezitu, výboru Obezitologické společnosti, členkou výboru Kognitivně-behaviorální společnosti. V roce 1990 založila společnost STOB (STop OBezitě), jejímž cílem je přivést lidi s nadváhou nejen ke snížení váhy a udržení váhových úbyktů, ale i ke zvýšení kvality života. www.stob.cz |
Ing. Martina Maxová, PhD.
Pracovnice oddělení metabolismu diabetu v IKEMu, které zajišťuje specializovanou vědecko-výzkumnou a výukovou činnost v oboru diabetologie, metabolismu a výživy. www.ikem.cz |
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Zabývá se výzkumem v oblasti lipidů, náhradních sladidel, luštěnin, složení, třídění a terminologie potravin, především ve vztahu k lidské výživě. Pracuje na Vysoké škole chemicko technologické - Ústav chemie a analýzy potravin. Je členkou Akademie zemědělských věd, České společnosti chemické, kde je předsedkyní Odborné skupiny pro potravinářskou a agrikulturní chemii a členkou výboru Odborné skupiny pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii. Dále je místopředsedkyní Společnosti pro výživu, členkou Fóra zdravé výživy, Svazu českých vědeckotechnických společností a působí v různých komisích, radách apod. www.vscht.cz |
Michal Křižka
Certifikovaný barista SCAE lev 1 a 2 Porotce v soutežích baristů Lektor Pražského Kulinářského institutu |