Aktuality

Neděle, 02. listopad 2014:

Kávové nápoje pro zahřátí

Irská káva, námořnické caffé latte aj. Kávové nápoje, které skvěle chutnají a navíc zahřejí. Recepty nejsou složité a nápoje si každý může jednoduše připravit doma.

..více

Pondělí, 27. říjen 2014:

Docent Kohout vystoupil na "kávové" tiskové konferenci

Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD. vystoupil 23. 10. 2014 na tiskové konferenci Fóra zdravé výživy. Tématem jeho sdělení bylo "Jak káva prospívá našemu zdraví".

..více

Napsali o nás

Čtvrtek, 20. listopad 2014:

zdraviamy.cz: Káva je zdravá, potvrzuje docent Pavel Kohout.

Káva je zdravá, potvrzuje docent Pavel Kohout a jak ji správně připravit, poradí Adam Neubauer, barista.

..více

Do Londýna zamířili nejlepší baristé z celého světa

Do Londýna zamířili nejlepší baristé z celého světa

7.7. 2010 | Ve středu 23.6.2010 odstartovala největší baristická událost roku. Na veletrhu Caffé Culture v londýnské Olympia Hall proběhlo mistrovství světa v pěti „kávových" disciplínách.

Českou republiku reprezentoval Zděněk Smrčka v soutěži Latté art a Cup Tasting. Dále Tereza Balá v „hlavní" soutěži World Barista Championship. Dalším zástupcem byl Jiří Richter, ten soutěžil v míchání drinků na bazi kávy a alkoholu- Coffe in Good Spirits. Česko mělo svého zástupce i v nejmladší soutěžní disciplíně Cezve Ibrik (příprava kávy v tradiční džezvě). Byl jím Lukáš Kovářík a umístil se na sedmém místě. Tereza získala 33 místo WBC, Zděněk Smrčka v Latté artu obsadil 17 a Jiří Rychter v CGS 19 místo.

Nejlepším baristou WBC se stal dvojnásobný mistr USA Michael Phillips, je v pořadí již 11 mistrem světa v této disciplíně. Trofej za nejlepší výkon v Latte artu si odvezla japonka Haruna Murayama, nejpřesnější chuťové buňky měl reprezentant Guatemaly Hector Gonzalez -získal titul mistr světa v Cup Tastingu. Belgičan Jeroen de Corte obsadil první příčku v soutěži Coffe in Good Spirits a reprezentant domácí Velké Británie Aysin Aydogdu zajistil pohár za Cezve Ibrik pro pořadatelskou zemi.