Aktuality

Neděle, 02. listopad 2014:

Kávové nápoje pro zahřátí

Irská káva, námořnické caffé latte aj. Kávové nápoje, které skvěle chutnají a navíc zahřejí. Recepty nejsou složité a nápoje si každý může jednoduše připravit doma.

..více

Pondělí, 27. říjen 2014:

Docent Kohout vystoupil na "kávové" tiskové konferenci

Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD. vystoupil 23. 10. 2014 na tiskové konferenci Fóra zdravé výživy. Tématem jeho sdělení bylo "Jak káva prospívá našemu zdraví".

..více

Napsali o nás

Čtvrtek, 20. listopad 2014:

zdraviamy.cz: Káva je zdravá, potvrzuje docent Pavel Kohout.

Káva je zdravá, potvrzuje docent Pavel Kohout a jak ji správně připravit, poradí Adam Neubauer, barista.

..více

Káva a genetika?

Káva a genetika

18.4. 2011 | Tak jako mnoho jiných věcí v našem životě i to, zda pijeme kávu, je ovlivněno geneticky. Nový výzkum ze Spojených států tvrdí, že za pití kávy můžou právě naše genetické dispozice. 

Dle údajů vědců, kteří prováděli výzkum více než 15 let, za vším stojí enzym označovaný jako CYP1A2. Tento enzym sídlící v játrech rozkládá kofein a jeho vlivem na metabolismus se tvoří rozdíly v množství i typu vypité kávy mezi jednotlivými lidmi.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=696418