Aktuality

Neděle, 02. listopad 2014:

Kávové nápoje pro zahřátí

Irská káva, námořnické caffé latte aj. Kávové nápoje, které skvěle chutnají a navíc zahřejí. Recepty nejsou složité a nápoje si každý může jednoduše připravit doma.

..více

Pondělí, 27. říjen 2014:

Docent Kohout vystoupil na "kávové" tiskové konferenci

Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD. vystoupil 23. 10. 2014 na tiskové konferenci Fóra zdravé výživy. Tématem jeho sdělení bylo "Jak káva prospívá našemu zdraví".

..více

Napsali o nás

Čtvrtek, 20. listopad 2014:

zdraviamy.cz: Káva je zdravá, potvrzuje docent Pavel Kohout.

Káva je zdravá, potvrzuje docent Pavel Kohout a jak ji správně připravit, poradí Adam Neubauer, barista.

..více

Světový rekord v přípravě cappuccina

Světový rekord v přípravě cappuccina

8.6. 2010 | Světový rekord v přípravě cappuccina zdolali čeští a zahraniční baristé v rámci pražského veletrhu Top Gastro 2009.

Během tří hodin a 45 minut vyrobilo osmdesát odborníků na přípravu kávy nápoj o objemu přesahujícím 2117 litrů. Na jeho přípravu bylo potřeba zhruba 300 litrů espressa a 1700 litrů mléka. Na vytvoření tohoto rekordu bylo potřeba 225 minut.

Šálek na obří cappuccino byl speciálně vyrobený pro překonání světového rekordu. Jeho průměr činil dva metry , výška pak 1,3 metru. Nejprve do něj baristé nalili deset tisíc espress a poté přidali 1700 litrů napěněného mléka.

Předchozí rekord v přípravě cappuccina držela dvojice Italů Ettore Diana a Luca Braguti. Ti v roce 2002 vyrobili cappuccino o objemu 1250 litrů.